Меню
Seabreacher.bg in Facebook Български English

Често задавани въпроси и техните отговори:

Мога ли да го наема?
Към момента не ни е известна страна в света, в която можете свободно да наемете The Seabreacher. Ние можем да ви предложим разходка като пасажер на борда на The Seabreacher в компанията на професионално обучен пилот за пълна наслада от възможностите на The Seabreacher. От м.май до м.септември можете да ни намерите всеки ден от 09:00ч до 19:00ч на плажа в курортен комплекс Слъняев бряг (северен и централен). През останалата част от годината организираме разходки в определени дати и на различни локации, за което трябва да отправите запитване по email или чрез резервационната форма в нашия уебсайт. Също така можем да организираме индивидуално обучение за вас, по време на което сами да изпитате насладата от управлението на The Seabreacher. Предлагаме също така възможност за GIFT VOUCHER, с който да подарите на ваш любим човек или близък приятел едно незабравимо преживяване с The Seabreacher.
Може ли да си купя The Seabreacher?
Да, ние сме официален представител и дилър на The Seabreacher за цяла Европа и сме единственият дилър, който има изключителните права за продажбата му на територията на Република България, така че можете да си го поръчате единствено от нас. Всяка една поръчка се индивидуализира според желанията на клиента и след това се дава заявка за производството й в завода в САЩ. Не се поддържат готови единици на склад, но горещо ви препоръчваме ако имате интерес да направите запитване към нас за наличности и срокове и/или налични употребявани.
Колко струва The Seabreacher?
Цените на различните модели варират и зависят преди всичко от индивидуализацията на вашият The Seabreacher и това какви екстри и аксесоари си поръчвате. Като ориентир може да се посочи цена варираща между 80 000 – 100 000 USD, но ви съветваме да направите запитване за оферта към нас, за да се прецизира желаният от вас модел и конфигурация, плюс цени на транспорт и вносни и митнически такси във вашата страна.
Предлагате ли лизинг?
Директно нашата фирма не може да ви предложи лизинг, но можем да ви съдействаме за получаване на такъв от финансова институция. Схемата на плащане на завода производител е следната: 30 000$ при подписване на договор за поръчка, 30 000$втори етап при инсталиране на двигателя и системата за управление и окончателно плащане преди датата определена за товарене.
Мога ли да стана ваш дистрибутор?
Ако смятате, че сферата на вашата дейност би могла да доведе до реализиране на продажби на The Seabreacher бихте могли да ни изпратите подробна информация за вас и вашата дейност както и бизнес план и ние ще се свържем с вас.
На каква дълбочина най-много може да се потапя?
На около 2м за кратко, но обикновено се потапя на не повече от 50-60см, за да може двигателят да продължи да диша през шнорхела от повърхността.
Каква скорост развива?
Моделите X, Y, Z и SAILFISH развиват около 85-90кмч над водата и около 45кмч под водата.
Колко време отнема да се науча да го управлявам?
Обикновено е изненадващо бързо времето, за което хората се научават да го навигират на повърхността на водата, но карането под вода, скоците и другите акробатични номера отнемат малко повече време, въпреки че повечето пилоти успяват да го овладеят след няколко дни упражнения. Ако желаете да изкарате кратък курс на обучение и лично вие да управлявате The Seabreacher не се колебайте да се свържете с нас за уточняване на подробности.
Какво се случва ако се потопи твърде дълбоко?
The Seabreacher е конструиран с напълно положителна плаваемост, което означава, че за да се гмурне и да стои под вода му е нужна инерция и скорост, което на своя ръка означава, че двигателят трябва да работи, за да му ги осигури, но двигателят се нуждае от свеж въздух, за да работи. В момента, в който шнорхела, от който диша двигателят остане под вода, специална клапа прекъсва подаването на въздух и двигателят губи мощност, затова коритото на The Seabreacher само изплува на повърхността. Понякога е възможно да изплува и назад ако сте се опитали да го потопите твърде надълбоко и във вертикална посока.
Може ли да потъне?
Категорично НЕ, коритото на The Seabreacher е конструирано по такъв начин, че да му осигури положителна плаваемост дори ако целият кокпит и двигателното отделение са наводнени. Дори е конструиран така, че при наводнение водата в кокпита да не надвишава средата му, което помага в такава ситуация при източването и нормалната работа на съда.
Може ли да излезеш сам при авария?
ДА, има ръчки за аварийно отваряне от вътрешната и от външната страна на коритото, така че да може винаги да бъде лесно отворен.
Може ли да се преобърне? Какъв е максималният ъгъл на накланяне?
Да, ако капакът на коритото е отворен и се наклоните може да се преобърнете за кратко, но The Seabreacher е много стабилен и веднага ще се обърне сам на правилната страна с дъното надолу. Можете да го наклоните колкото искате, дори да се завъртите на 360 градуса, стига кокпита да е затворен. При отворено положение позволява отварянето само до 30 градуса.
Може ли да се кара в открито море и вълни?
The Seabreacher е конструиран както за работа в сладки води, така и за солени морета и океани, както и да издържа в тежки метеорологични условия. Въпреки това не съветваме пилоти без опит да го карат във вълни и лошо време.
Как се пуска на вода?По същия начин както всяка една лодка или джет. С колесар от рампа във водата.
По същия начин както всяка една лодка или джет. С колесар от рампа във водата.
Може ли да се наводни?
Кокпита и двигателното са напълно защитени от проникване на вода посредством надуваеми уплътнения. Но ако пилотът забрави да ги надуе преди да потегли е възможно да проникнат капки вода, макар че всяка вода от дъното на лодката се изпомпва от автоматична помпа.
Страшно и клаустрофобично ли е в кокпита?
Возенето може да бъде спокойно или екстремно според желанията на клиента. Опитен пилот може да вдигне адреналина на своя пасажер. Според повечето клиенти кокпита не е клаустрофобичен, понеже има широко панорамно стъкло и добра видимост във всички посоки. Но ако даден пилот или клиент се чувстват клаустрофобично могат да се возят само на повърхността на водата с напълно отворен люк на кокпита.
Задължително ли е да има осигурителна лодка?
Силно препоръчваме наличието на обезопасителна лодка докато оперирате с The Seabreacher. Не толкова заради самият него, а по-скоро, за да го маркирате и предпазите от останалите плавателни съдове във водата. Също така препоръчваме да има радио връзка между него и лодката като допълнителна предпазна мярка.
Сертифициран ли е?
Всички модели на The Seabreacher са сертифицирани от Американската брегова охрана като са приравнени към лодки с бордови двигател и съответно се регистрират като такива в САЩ. Същият е регистрационният им режим в Република България, за което ние ще окажем пълно съдействие на всеки един наш клиент.
Трябва ли ми някакъв лиценз, за да го управлявам?
В някои страни, включително и САЩ, не е необходим такъв лиценз и е достатъчно добро умение за боравене с лодка. Съгласно действащото българско законодателство, след като плавателното средство е регистрирано като джет лодка с бордови двигател се изисква свидетелство за правоспособност, което се издава от Изпълнителна агенция „Морска администрация“  след изкарване на курс и успешно полагане на изпит.
Може ли да бъде регистриран и застрахован?
ДА, The Seabreacher може да бъде регистриран в Република България като джет лодка с бордови двигател, за което ние ще ви окажем пълно съдействие. Повечето от застрахователните компании на българския пазар предлагат застрахователно покритие на плавателни средства. Можем да ви насочим към конкретни компании.
Как мога да участвам в състезания и в състезателен отбор?
Веднъж след като закупите ваш собствен The Seabreacher ще бъдете поканен за член на състезателен клуб, организиран от създателите на The Seabreacher и ще имате информация за предстоящи събития и прояви като отговорността за намиране на спонсор за участието ви и пригодяването на вашия The Seabreacher за състезателни цели си остава ваша.
Мога ли да печеля пари с него?
Има много начини, по които можете да спечелите от The Seabreacher и никой няма да ви възпрепятства да го правите. Подобно на нас и вие можете да организирате разходки на ваши клиенти, да провеждате обучения и тренировки, да участвате в демонстрации и шоу програми, както и да привличате спонсори и рекламодатели, които да предпочитат да рекламират чрез вашия уникален и неповторим The Seabreacher. Освен това като нещо съвсем ново и уникално The Seabreacher предстои тепърва да се развива и разгръща потенциала си, което ще ви предостави допълнителни възможности за печелене от него.