Меню
Seabreacher.bg in Facebook Български English

The Seabreacher
The Seabreacher е огромна крачка напред в развитието на плавателните средства за спорт, туризъм и развлечение. Плод на повече от десет години инженерна мисъл и най-различни по своето естество тестове, които са довели до това, което представлява The Seabreacher днес – напълно безопасен и стабилен плавателен съд, който може да устои и на най-тежките предизвикателства във водата. Всеки един The Seabreacher е ръчно изработен и индивидуализиран според желанията и вкусовете на клиента.

Към момента са налични няколко модела:
- модел Х, които има формата и вида на акула
- модел Y, който наподобява косатка
- модел Z, който прилича на делфин
- модел Sailfish, който изглежда като истинска риба меч
Всеки един The Seabreacher е уникален по рода си, защото дава правото на всеки един клиент при поръчка да го индивидуализира според вкуса си като има възможност да избира измежду много и различни опции, детайли и аксесоари.

За разлика от обикновените плавателни средства за спорт, туризъм и развлечение, които имат по елементарно управление, това на The Seabreacher се доближава до управлението на самолет и неговите движения. Това позволява на The Seabreacher да завива наляво, надясно, да скача над водата, да се потапя под вода и да минава през вълните. Последните модификации дори позволяват да се правят завъртания на 360°.

Двата лоста за управление на The Seabreacher се движат напред и назад, което придава движение нагоре или надолу на двете предни крила. Ако бъдат натиснати надолу и двата лоста едновременно те ще насочат страничните крила надолу, което ще предизвика потапяне под вода на The Seabreacher. Ако бъдат отново издърпани назад, лодката ще се изправи назад и ще отскочи като излитащ самолет. Ако едновременно двата лоста бъдат избутани в различни посоки (единият напред, а другият назад) това ще доведе до завъртане на The Seabreacher около оста му на 360° по посока на движението му напред.

Освен лостовете The Seabreacher има и два педала, които участват в управлението му. Те могат да се движат както наляво и надясно, така и нагоре и надолу. Когато им се придаде движение вляво или дясно те завъртат в съответната посока джет помпата (jet nozzle) отзад, което управлява The Seabreacher при завои наляво и надясно. Същите тези педали се движат нагоре и надолу и придават движението на задните стабилизатори, което отново влияе на насочването на The Seabreacher надолу или нагоре и довежда до неговото потапяне под вода или изскачане на повърхността.

Благодарение на предните и задните крила (стабилизатори) могат да се изпълняват най-разнообразни акробатични номера с The Seabreacher под и над водата в зависимост от уменията и опита на пилота, който го управлява, може да се направи продължително гмуркане, завъртане на 360°, скок във въздуха и много други.

Всички модели на The Seabreacher са одобрени и сертифицирани от службите на Американската брегова охрана (US Coast Guard) като плавателни средства от водометен тип, предназначени за спорт, туризъм и развлечение. В повечето страни The Seabreacher може да бъде регистриран като лодка с водомет (jetboat). Именно като такъв тип плавателно средство се регистрира и в Република България от органите на Изпълнителна агенция „Морска администрация“, процедура за която можем да съдействаме на всеки един клиент закупил от нас The Seabreacher. Моля да имате в предвид, че веднъж регистриран като джет лодка, за да управлявате The Seabreacher трябва да притежавате съответното свидетелство за правоспособност за водач на малък плавателен съд, което също се издава от Изпълнителна агенция „Морска администрация“ след провеждане на обучителен курс и успешно полагане на изпит за правоспособност. Производителите от Innespace Production Inc. също така искат да обърнат внимание на всички собственици на The Seabreacher по света, че той не може да се възприема и ползва като подводница.

The Seabreacher е предназначен да се потапя едва на няколко метра под повърхността на кратки интервали от време. обикновено това не са повече от 2-3м и това зависи главно от уменията и нивото на дадения пилот. Повечето хора успяват да задържат The Seabreacher по водата едва 5-10сек при едно потапяни и почти винаги върха на шнорхела остава над повърхността на водата. По-опитните пилоти биха могли да се задържат под водата дори минута преди да изхвърчат на повърхността. Също така ако изпълнявате подобни лупинги трябва да имате предвид, че именно от този шнорхел се доставя нужният въздух за работата на двигателя. Потапянето на шнорхела под водата ще доведе до активирането на автоматична защита и изключване на двигателя, а тялото на The Seabreacher ще изскочи само назад на повърхността на водата като коркова тапа. За разлика от истинските подводници The Seabreacher може винаги да бъде лесно забелязан или чут когато се движи под водата, защото подобно на джетовете, които се потапят по време на каране, така и той образува огромна вълна над и около себе си. Въпреки това създателите на The Seabreacher препоръчват на всички клиенти, които ползват The Seabreacher да имат втора осигуряваща лодка на повърхността, с която да се осъществява постоянна радио връзка, за да се предотвратят инциденти с други плавателни средства.

The Seabreacher
The Seabreacher
The Seabreacher